Doe mij maar zo’n healing

Doe mij maar zo’n healing

Doe mij maar zo’n healing

Dit avontuur pakt de draad op waar het verhaal van mijn eerste reading eindigde.

Daar zit ik dan nog steeds in die kamer met originele marmeren schouw, een hoog plafond voorzien van ornamenten en uitzicht op de binnentuin. Het is op de derde verdieping van een mooi Amsterdams herenhuis. Tegenover mij zit de therapeut achter haar bureautje. Ze heeft me net uit de doeken gedaan wat er allemaal eigenlijk aan de hand is in mijn rare leventje.

Even kort door de bocht zit ik dus in een transformatieproces waarbij het nodig is om vooral heel veel oud zeer los te laten. En bij dat loslaten hoort ook het opgeven van het geluk bij iemand anders en daarmee dus buiten mezelf.

Geluk zit allang in mij. Niet dat ik daar op dit moment iets van merk verder dus ik neem het even ter kennisgeving aan.

Een eindje op weg helpen

En dan volgt nog meer goed nieuws. Ik hoef het niet te doen met alleen de kennis die ik van haar krijg. Nee, ze kan mij daarnaast wel een eindje op weg helpen om sneller mijn eigen weg te vinden in het proces van loslaten. Ze is namelijk ook gecertificeerd om Reconnective Healing sessies te verzorgen.

Reconnective Healing? Ik heb er iets over gelezen voordat ik de afspraak met haar maakte maar het is toch een redelijk vaag gebeuren voor mij. Het heeft iets ongrijpbaars, iets magisch en het intrigeert me. Maar ik begrijp er helemaal niks van.

Lees je even mee?

Reconnective Healing is in staat om ons opnieuw te verbinden met het universum en ons diepste zijn, niet alleen door een nieuwe set van helende frequenties, maar door mogelijk een heel nieuwe bandbreedte. De effectiviteit ervan is duidelijk aangetoond door de praktijkervaringen, maar ook in wetenschappelijke laboratoria.

Reconnective Healing is vaak een levensveranderende ervaring, waarbij nieuwe frequenties gebruikt worden die kunnen helen op lichamelijk, geestelijk, emotioneel, spiritueel of elk ander niveau. […]

[…] “Als je geluk hebt, zal jouw genezing komen in de vorm waar je op had gehoopt. Als je echt geluk hebt, zal jouw genezing in een vorm komen waarvan je niet eens had gedroomd – een vorm die het Universum speciaal voor jou in gedachte had.”

Deze energieën die zeer duidelijk waarneembaar zijn, worden aan het begin van de sessie geïnitieerd door de Reconnective Healing Practitioner en blijven tot lang na de sessie in jou doorwerken. Door deelname aan deze sessies zul je blijvend veranderd zijn. Je zult op hogere frequenties dan ooit tevoren functioneren en afgestemd zijn.

Zoals gezegd, het intrigeert me mateloos allemaal maar ik kan er met mijn hoofd niet bij. Hoe werkt dat dan? Is het warmte energie die wordt uitgestraald? Of is het iets heel anders met een onzichtbaar transportmiddel, bijvoorbeeld zoals 4G een draadloze transportlaag is voor data? Of is er een hogere ongrijpbare universele kracht werkzaam?

Nou ja, ik besluit gewoon maar te accepteren dat ik het niet helemaal kan bevatten en vraag of ze die middag nog tijd had hiervoor, zoals ik dat ook bij de Kwik-fit zou doen als ik ter plekke te horen had gekregen dat bijvoorbeeld de remblokken van mijn auto versleten waren. Ik ben er nu toch, nietwaar?

En zo lig ik een aantal minuten later, volledig ontschoend, op mijn rug op de massagetafel.

Lig je lekker?

“Lig je wel lekker? Wil je een deken over? Wil je een kussentje onder je hoofd?”

Ze toont zich aangenaam zorgzaam en dat haalt het laatste beetje spanning wel bij mij weg.

“Sluit je ogen maar. Je hoeft verder niets te doen. Laat alle verwachtingen los en laat het maar gebeuren. Ik tik je even op je schouder op het moment dat het klaar is, verder raak ik je niet aan. Geniet van jouw reis”

Ik sluit mijn ogen.

In eerste instantie gaat er van alles door me heen. Wat verwacht ik hier eigenlijk van? Wat is er überhaupt mogelijk dan? Welke reis? Hoezo, meer wederzijdse afhankelijkheid dan liefde? Wat als dit allemaal fake is? Kost me wel mooi weer 80 euri extra, goed bezig John! En terwijl ik het weer eens erg druk heb met verklaren en beredeneren, valt alles in mijn hoofd ineens nagenoeg stil.

Wat is dat? Ik voel een dikke deken van warme tintelingen over mijn hoofd, in mijn gezicht en in mijn hals. Mijn ogen beginnen, nog steeds in gesloten toestand, onregelmatig op en neer te bewegen. Ik hoor dat er lucht verplaatst wordt vlakbij mijn hoofd. Is ze aan het wapperen met iets? En er is nog een krakend geluid dat ik niet kan thuis brengen. Zo gaat dat nog een poosje door en de deken breidt zich langzaam, variërend in dikte en intensiteit, uit naar de rest van mijn lichaam. Mijn maag begint op momenten hevig te rammelen. Vervolgens bereik ik vrij snel in een soort pre-slaap toestand. Ik ben me ergens wel bewust van wat er om me heen gebeurt, maar ik ben ook heel ver weg. Niet in gedachten, maar in een aangenaam soort leegte. Voor mij een heerlijke maar ook bizarre ervaring. En voor ik het weet voel ik dat ze op mijn schouder tikt. Het is klaar.

Ik open mijn ogen en blijf nog heel even liggen. Wat is hier gebeurt? Enigszins versuft kom ik van de massagetafel. We hebben nog een nagesprek waarbij ze me uitlegt dat er ook nog een andere behandeling is die mij nog sneller op mijn levenspad zet.

“Een persoonlijke Reconnection doet dat met je. Op internet is hier genoeg over te vinden. Google er maar eens op.”

“En, oh ja, misschien is het beter om voorlopig even single te blijven. Gewoon een maand of zes even tot jezelf komen.”

Terwijl ik haar waarschijnlijk met enige verbazing op mijn gezicht aankijk, begint ze te lachen.

“Dat betekent niet dat je in het weekend helemaal geen plezier mag hebben hoor, haha.”

De tijd is op en dus is het tijd om weer te vertrekken. We nemen afscheid en ik verlaat het pand. En terwijl ik op de tram sta te wachten merk ik hoe versuft ik nog steeds ben. Alles gaat langs me heen. Al die Amsterdammers, wat zijn het toch aparte en ook mooie mensen. Totaal los van elkaar lijkt het. Iedereen doet gewoon z’n ding. Ik ben trouwens wel alert want ik weet gewoon veilig en in één keer thuis te komen maar ik lijk veel minder in me op te nemen. Ik voel me moe.

Getransformeerd naar een boekenworm

Een aantal dagen later lig ik thuis uitgeteld met de benen omhoog op de bank naar de wit gesausde structuur van mijn betonnen plafond te staren. Ik ben nog steeds ondersteboven van de bizarre en bijzondere healing. Ik voel me op een rare manier, dat wil zeggen anders dan anders, niet fit. Lichamelijk ben ik nog steeds moe. Heel moe. Het rare is dat ik tegelijkertijd me in tijden niet zo licht en verwachtingsvol heb gevoeld. Als het voldane gevoel dat je hebt tijdens het douchen na een flink aantal kilometers hardlopen. Of als de mix van opwinding, verliefdheid en geluk die je overdag ervaart nadat je voor de eerste keer met je nieuwbakken liefje de hele nacht en ochtend de liefde hebt bedreven. Zoiets dus.

Dat is al met al niet vervelend dus ik neem de vermoeidheid op de koop toe.

Inmiddels is er een boek per post afgeleverd.

Boek?

Ja, boek.

Een rood boek met daarop de titel “Verslaafd aan liefde” en een pakkende subtitel “De weg naar zelfacceptatie en geluk in relaties”. Dat is weer eens wat anders dan de DirkJan cartoon uit de Veronica gids, mijn wekelijkse geluksmomentje. Nee, ik ben bepaald geen lezer. Sterker nog, een oud-collega typeerde mij al eens als iemand die bekend staat om het uitsluitend lezen van menukaarten.

Niet dat ik een domme jongen ben hoor. Ik vind er gewoon niks aan.

Maar dit boek voelt erg goed! Ik moet gewoon meer weten. Sinds de healing sessie merk ik al een verandering in hoe ik naar mijn ex-vriendin en onze relatie kijk. Er is nu veel meer afstand. Ik kom er meer los van, zo lijkt het.

Maar ik wil het ook begrijpen en ik ben maar 220 pagina’s verwijderd van alle kennis … en van ultiem geluk in relaties.

Over de auteur

Eeuwige belofte | Generalist met multi-potentieel | Voormalig evenwichtskunstenaar
Top